anak susah tidur dan tak lena

Balm SleepTime Untuk Anak Susah Tidur Dan Tak Lena

Bayi memerlukan tidur yang mencukupi dan berkualiti untuk sentiasa berasa sihat dan gembira. Perkembangan anak kecil di bawah satu tahun sangat dipengaruhi oleh waktu tidur mereka. Anak-anak yang

Anak lena tidur di pangkuan ibu ayah

Bayi memerlukan tidur yang mencukupi dan berkualiti untuk sentiasa berasa sihat dan gembira. Perkembangan anak kecil di bawah satu tahun sangat dipengaruhi oleh waktu tidur mereka. Anak-anak yang tidak cukup tidur akan sentiasa meragam dan serba tidak kena.

Malah anak kecil yang tidak cukup tidur juga mudah menerima penyakit dan mengalami masalah berat badan.

Seronok tengok anak tidur lena kan.

Penting sebenarnya untuk kita menyusun waktu tidur baby. Korang tahu tak sebenarnya 3 bulan pertama kelahiran bayi amat perlu untuk kita susun jadual tidur dia. Bagusnya bila kita susun jadual tidur ni, hormon jaga dan tidur baby akan seimbang.

Sleep time membantu masalah anak-anak yang ada masalah tidur sekejap-kejap, tidur mudah terjaga. Bantu anak tidur lebih lena dan bangun dengan mood ceria. Di Tasneem Naturel kami hanya menggunakan bahan-bahan semulajadi dalam penghasilan balm. Dengan ini, ia selamat digunakan untuk bayi dan juga seisi keluarga.

anak susah tidur dan tak lena
Balm Sleeptime dari Tasneem Naturel

Bagaimana Sleeptime Balm membantu anak tidur lena?

Setiap unit sleep time balm mempunyai 9 jenis pati minyak tumbuhan yang berbeza.

Cedarwood

Minyak pati Cedarwood adalah antara bahan yang terkandung di dalam Balm SleepTime dari Tasneem Naturel.

Apa fungsinya? Ia membantu merangsang dan seterusnya meningkatkan hormon tidur yang terdapat di dalam tubuh badan kita. Hormon tersebut dipanggil ‘melatonin’. Apabila tingkat hormon melatonin ini semakin banyak, ia menyebabkan rasa mengantuk dan seterusnya membuatkan kita tidur

Ylang ylang

Minyak pati Ylang ylang atau bunga kenanga dalam balm sleeptime berfungsi untuk mengawal tekanan darah, mengawal corak pernafasan dan mengurangkan adrenalin iaitu rasa bimbang, marah dan takut. Ia sesuai untuk memudahkan tidur dan mendapatkan tidur yang lebih nyenyak.

Zaman dulu (masa tok nenek kita la kan) ylang ylang ni biasa digunakan untuk menghias tempat tidur pengantin baru pada malam pernikahan. Malah kalau dah lama  kahwin pun, ia memberi bau yang menyegarkan dan wangi. Aromanya mampu memberi rasa tenang dan kekal positif.

Bergamot

Bergamot ni sejenis tumbuhan dari keluarga citrus, keluarga limau lah senang cerita. Tumbuhan citrus ni ada banyak jenis. Bergamot ni asalnya dari Italy, buahnya bulat lebar sedikit.Bahagian kulitnya yang akan diambil untuk dijadikan minyak pati atau essential oil.

Bergamot mempunyai bahan aktif limonene yang bersifat antiviral dan membantu menyokong fungsi hormon tenang di dalam badan. Ia boleh menenangkan otot. Dan aroma bergamot yang segar boleh menenangkan kita.

Setiap jenis pati minyak yang terdapat dalam balm mempunyai fungsi yang tersendiri dalam membantu anak supaya mendapat tidur yang lena dan bangun dalam mood yang ceria.

Cara Penggunaan Balm Sleeptime

Cara pemakaian Balm Sleeptime. Hanya sapuan nipis sahaja pada titik nadi bayi. Boleh dibuat urutan pada bahagian tapak kaki juga. Sapuan Sleeptime sebaiknya dilakukan ketika bayi sudah mula menunjukkan tanda-tanda ingin tidur.
Tau tak 1 balm boleh bertahan lebih 3 bulan. Sangat menjimatkan.

Testimoni Pelanggan

Di bawah ni kaklong berikan  testimoni pengguna yang telah menggunakan Balm Sleeptime ini

BALM SLEEPTIME untuk masalah susah tidur dan tak lena

KALAU DULU TIDUR HANYA 10 MINIT, KINI 3 JAM!
“Lena hari ni anak tidur. Biasa anak taknak tidur siang. Kalau tidur pun 10 minit je. Lepas sapu Sleep balm, anak tidur 3 jam! Alhamdulillah”
– Pengguna SleepTime balm, Malaysia

Ni anak saya, nak tido. Dah lepas makan, saya urut-urut belakang telinga dengan Balm Sleeptime. Terus tido.
Semalam dia tido lama dari 8.30 malam hingga 6.50 pagi tadi
– Puan Zue

Syukur guna tasneem Sleeptime. Memang worth for mommy.
Biasa ler, mommy multitask nak urus itu ini, tak perlu tepuk2.
Urut kaki, belakang leher dan nadi tangan, tidur terus.


Semoga penerangan saya tentang produk Sleeptime Balm ni membantu para pembaca untuk lebih faham dan mengenali produk dari Tasneem Naturel.

Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi saya

Atau anda juga boleh klik sahaja icon ini untuk pembelian terus secara online

wannur.com

One thought on “Balm SleepTime Untuk Anak Susah Tidur Dan Tak Lena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge