trub penyelesai masalah kembung perut dan sembelit

Balm Trub Penyelesai Masalah Perut Kembung dan Sembelit

Kalau anak dah start menangis lepastu taknak berenti pulak. Dah pujuk tak jalan, bagi susu taknak, masuk buai pun taknak. Lebih-lebih lagi bayi, apa kena la dengan baby

penyelesai masalah kembung perut dan sembelit
Sayu kan tengok si manja ni menangis. Tak sampai hati sungguh

Kalau anak dah start menangis lepastu taknak berenti pulak. Dah pujuk tak jalan, bagi susu taknak, masuk buai pun taknak. Lebih-lebih lagi bayi, apa kena la dengan baby ni kan? Lagilah bila dia meragam tu tengah-tengah pagi buta. Haishh menguji betul. Paling penting mak ayah kena cek apa punca bayi meragam dan menangis tanpa henti walaupun sudah berulang kali dipujuk.

Apa kata mak ayah cuba periksa perut dia, tepuk perlahan pada perut tu, mungkin si kecil tengah kembung perut? Betul tak kalau kami kata bila anak-anak tak selesa perut, ibu bapa lah yang paling resah gelisah? Tak kiralah kembung ke, sembelit mahupun gastrik. Si kecil anda akan menangis meminta perhatian dari mak ayah dan minta mak ayah membantu mereka.

penyelesai masalah kembung perut dan sembelit

Balm T-Rub ni nama asalnya tummy time balm tapi sudah bertukar pada T-Rub balm kerana tuntutan kelulusan KKM yang tak boleh guna nama anggota badan atau nama penyakit. Untuk memudahkan, maka nama T-Rub telah dipilih.

Siapa Boleh Guna Balm T Rub ni?

  • 🌸 anak yang sembelit, kembung perut, cirit birit dan sakit perut
  • 🌸 ibu mengandung yang loya, sembelit & pedit ulu hati.
  • 🌸 ibu yang bersalin & dalam pantang
  • 🌸 Wanita yang ada masalah PMS/senggugut

Bahan Dalam Balm T Rub

penyelesai masalah kembung perut dan sembelit

Rupa-rupanya antara bahan utama dalam balm Trub ni bahan asas dalam masakan melayu kita je. Serai, bunga lawang, halia. Kat bawah ni saya senaraikan setiap bahan dan manfaatnya ye.

Serai

serai penyelesai masalah kembung perut dan sembelit

Membantu tingkatkan sistem penghadaman, pembuangan air kecil dan mencegah pembentukan gas berlebihan dalam usus. Ia juga mengurangkan masalah usus.

Halia

  • Meransang pengeluaran jus gastrik dan air liur yang membantu penghadaman.
  • Membantu masalah kembung dan buang toksin dari badan.
  • Melegakan ketidakselesaan perut.

Bunga Lawang 

Boleh mempercepatkan proses pencernaan, mengurangkan kembung dan mengurangkan kekejangan perut otot. Ha, kawan-kawan yang rasa perut kembung atau sembelit bolehla lebihkan semasa memasak. Selain itu, bunga lawang turut bersifat antiseptik.

Wild mint

penyelesai masalah kembung perut dan sembelt
  • Mempunyai kandungan menthol yang rendah.
  • Membantu masalah gastrik. 
  • Ia juga merawat kembung, masalah pencernaan, pundi hempedu dan batuk.

Fennel

Antipasmodic yang berkesan. Bersifat antiseptik juga membantu masalah kemurungan.

Patchouli

patchouli penyelesai masalah kembung perut dan sembelt
  • Mengurangkan keradangan serta mempunyai sifat antiseptik
  • Ia juga membantu mengurangkan masalah kemurungan

Tangerine

  • Memberi aroma sitrus yang menyegarkan
  • Mengurangkan rasa loya. Juga membantu mereka yang mempunyai masalah insomnia

Juniper

Bersifat antibakteria. Mencegah jangkitan bakteria pada saluran pundi kencing. Membantu merangsang pencernaan.

Ok kita dah tahu kandungan dalam Balm T Rub ni, jadi jom kita baca bagaimana cara nak gunakan Balm T Rub ni.

Cara Penggunaan Balm T Rub

BALM TRUB penyelesai masalah kembung perut dan sembelit

Disini cara kongsikan 4 cara sebagai ikhtiar membantu mengurangkan sembelit dan kembung

  1. Guna balm Trub by tasneem naturel balm.
  2. Buat urutan I ❤ U ( tarik dari kiri ke kanan da ke bawah )
  3. Sapukan balm bayi kat perut, pelipat peha, betis dan tapak kaki
  4. Last sekali buat senaman kayuhan basikal.

Buat teknik ni setiap kali selepas mandi. Buat setiap pagi, petang atau malam. Insyaallah mesti baby akan mudah membuang. Angin pun dah tak berkumpul kat perut lagi.

Testimoni

Selepas dah baca penerangan tentang Balm T Rub ni kan, apa kata kita baca pula respon para pengguna Balm TRub.

penyelesai masalah kembung perut dan sembelit
Masalah baby sembelit

” Balm kuning ni memang MAGIC! Setiap kali adni sembelit, nangis dan teran, aku akan sapu. Takdan lepas tu mesti berjaya berak. Dah 2 hari. Bersyukur”

balm trub penyelesai masalah kembung perut dan sembelit
Masalah baby kembung perut

” Setakat ni saya baru guna 2 kali yang kembung perut tu. Ok juga sis. Bila guna yang tu saya perasan kan, anak saya dapat buang angin”

trub penyelesai masalah kembung perut dan sembelit
Kuning baby cepat turun lepas guna TRub. TRub rangsang baby membuang.

Kuning dah turun, last check 3.7. Akak sapu je balm awak tu. Alhamdulillah kuning turun dari 7.1 ke 3.7. Dah takde dah nak gi check up kuning lagi.

-Pn Tasya-

Apa yang penting Balm Tasneem Naturel dirumus tanpa sebarang bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna. Balm bayi Tasneem Naturel diperakui selamat dan mendapat kelulusan daripada KKM.

  • ✅ 100% EO, balm baby ni diperbuat daripada bahan semulajadi tumbuhan. Ada lebih dari 8 jenis pati tumbuhan.
  • ✅ EO ini telah dilute dgn carrier oil cthnya sunflower oil, n dos yg kita gunakan adalah bersesuaian dgn keperluan baby.
  • ✅ Produk 100% buatan muslim tempatan.
  • ✅ Tidak panas dan hanya untuk sapuan luaran 

Untuk dapatkan produk Tasneem Naturel, anda boleh hubungi saya

wannur.com

Anda juga boleh klik sahaja icon ini untuk pembelian terus secara online

wannur.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge